Wat we hebben gekocht: ik schaam me voor hoeveel ik van Sage’s Creatista Plus hou

Ik ben nooit iemand die een product koopt en dan meteen een verhaal uit de eerste persoon presenteert, omdat ik altijd bang ben dat ik nog in mijn huwelijksreis zit. Ik gebruik veel liever iets dat ik maanden of jaren geleden heb gekocht voordat ik me gedwongen voel om mensen te vertellen of het goed is. Maar hoewel ik de Sage Creatista Plus nu iets meer dan een maand heb, vind ik het nu al een van de beste gadgetaankopen die ik in een tijdje heb gedaan.

Van 2011 tot 2021 dronk ik niet echt cafeïnehoudende thee of koffie, maar koos ik voor groene thee als mijn favoriete warme drank. Om vele redenen had ik moeite om ‘s ochtends te functioneren, dus besloot ik om thuis een latte te maken om mijn dag te beginnen. Omdat ik uit de praktijk was, heb ik zojuist mijn latte gemaakt met een scheutje oploskoffie toegevoegd aan melk in de magnetron. Na een tijdje kreeg ik echter honger naar iets dat meer op het echte werk leek.

In maart ontving ik een mooie bonus van £ 300 in mijn loonpakket en ik vond dat het tijd werd om mezelf een beetje volwassen te trakteren. Ik begon mijn zoektocht naar betaalbare bean-to-cup-machines en verslond het YouTube-kanaal van James Hoffman voor zijn begeleiding. Hoffman zei echter dat het kopen van een bonenmachine een hobby op zich zou worden, niet ideaal als ik op zoek was naar iets meer, niet minder, efficiënter dan mijn huidige opstelling.

Omdat ik alleen maar koffie wilde met wat meer smaak en wat gestoomde melk in de ochtend, spoorde mijn vriend me aan om Nespresso te proberen. Hij zei dat het gemak van een drankje van hogere kwaliteit (en hij is een koffiesnob) de prijs waard is, vooral als je je aanmeldt. En u kunt een apparaat op instapniveau kopen voor £ 150 in de detailhandel, of veel minder als u kiest voor een pod-bezorgabonnement. Om eerlijk te zijn, heb ik deze mogelijkheid onderzocht, maar om twee redenen heb ik besloten om het niet te doen.

Ten eerste ben ik geen grote fan van Nestle als bedrijf, gezien hun vrij smerige geschiedenis van controversiële zakelijke praktijken. Zijn Wikipedia-artikel heeft 16 subkoppen onder de kop “Controverses en kritiek”, waaronder het schandaal met babyvoeding, het gebruik van slaven en kinderarbeid en de ineenstorting van vakbonden. Naar mijn mening staat het op de tweede plaats na Coca-Cola en Uber op een lijst met bedrijven waarvan ik niet zal kopen, tenzij er geen levensvatbaar alternatief is.

En dan zijn er nog de problemen rond het maken, consumeren en recyclen van aluminium pods. Ze maken voor eenmalig gebruik lijkt buitengewoon verspillend als je kijkt naar de energiekosten die gepaard gaan met het produceren, verzenden en recyclen ervan. En er zijn veel rapporten die zeggen dat slechts een fractie van de pods die worden gekocht en gebruikt, zelfs worden teruggestuurd om opnieuw te worden gebruikt.

Maar na een lange sessie in een konijnenhol op internet, kwam ik erachter dat je de betaling van Nestle bijna volledig kunt omleiden. Het was nieuws voor mij om te horen dat er een hele wereld van externe bedrijven is die pods compatibel maken met Nespresso-machines. En veel van hen zijn gemaakt van plantaardige materialen die composteerbaar zijn en kunnen worden gerecycled tot huishoudelijk voedselafval.

Breville Salie Creatista Plus

Foto door Daniel Cooper / Engadget

Dus ik heb een paar machines bekeken en wetende dat James Hoffman altijd lovend sprak over zijn Sage / Breville-dingen, heb ik ze van heel dichtbij bekeken. De Creatista-lijn lijkt minder op een futuristische pod-maaltijdmachine en een beetje meer op een echte koffiemachine, wat hielp. En ik was op zoek naar een model met een eigen stoompijpje, want hoewel ik een stand-alone melkopschuimer kon gebruiken, wilde ik geen twee apparaten kopen als die het werk konden doen.

Zoals ik al zei, de Creatista en zijn broer of zus, de Plus, zijn functioneel identiek, maar de Plus heeft een professionelere uitstraling van een roestvrijstalen legering. Ik ben er niet bijzonder geobsedeerd door esthetiek maar ik snap het, ik ben 38, ach, als ik een chique koffiezetapparaat wil, kan niemand mij beoordelen. (Het is ook aangenaam smal, waardoor ik het in een verder lege ruimte op mijn smalle aanrechtblad kon schuiven.)

Maar het was onmogelijk dat ik er £ 400 aan zou uitgeven, en dus besloot ik een paar dagen van het plan af te zien. Dat was totdat ik me realiseerde dat de Europese markt voor gebruikte gadgets BackMarket een speciale sectie heeft voor gerenoveerde koffiemachines. Een Brits bedrijf had een opgeknapte, bijna nieuwe Creatista Plus voor £ 249,99, een veel gemakkelijkere pil om te slikken. Vooral omdat ik niet zozeer een teen in deze wereld heb gedoopt als wel een hele voet en er het beste van hopen.

In plaats van op kopen te drukken, besloot ik echter te kijken of hetzelfde bedrijf hun producten op andere sites voor minder geld aanbood, en het bleek dat ze op eBay waren. Dezelfde eBay die me een kortingsbon van 20 procent stuurde die ik was vergeten totdat een menu-item in de aanbieding vroeg of ik wat geld van de prijs wilde halen. Dat bracht het product terug naar £ 179,99, niet veel meer dan een goedkope Nespresso-machine, en een aanbod dat ik letterlijk niet kon weigeren.

Voorbij de esthetiek, er is veel om van te houden met de Creatista Plus, inclusief de mogelijkheid om in uw instellingen te programmeren voor de perfecte latte. Een klein scherm en de naar beneden opengaande kroon laten je toe om de intensiteit van de koffie-inname, de melktemperatuur en het schuimniveau te kiezen. Nu, in plaats van mijn melk in de magnetron te doen, kan ik gewoon mijn kopje onder de koffietuit zetten, melk in de stomer gieten, op de knop drukken en het zijn werk laten doen. (Nou ja, gedeeltelijk – je moet teruggaan om de melkopschuimer aan te zetten zodra de koffie is gemorst.) Ik vind het ook heel gemakkelijk schoon te maken en het stoompijpje wordt na elk gebruik schoongemaakt. dat ik me niet druk maak over opgehoopte smurrie.

En het eindresultaat is veel betere koffie dan ik de afgelopen twee jaar vrijwillig heb gezet. Het is misschien geen kaars voor een echte Barista-beker, maar het is meer dan genoeg om mijn dag te beginnen. Het feit dat ik het goedkoop kon doen door een mooi opgeknapt model te kopen en tegelijkertijd geen geld aan Nestle te geven, is niet slecht.

Breville (Salie) Nespresso Creatista Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *