Vijf dingen die ik wou dat ik wist toen ik met ‘Diablo 4’ begon

Diablo 4 is nu in Early Access na een verontrustend stille lancering met nul problemen op pc en slechts een paar vroege uren met problemen op console. Dit komt na de game review-periode waarin ik de game heb verslagen met een Necromancer, en ik ben nu voor de goede orde level 40 in Barbarian. En ik heb wat advies, gebaseerd op mijn meer speeltijd dan de meeste tot nu toe.

Hier zijn vijf dingen die ik wou dat ik wist toen ik met Diablo 4 begon.

1. Je moet flexibel zijn met je vroege builds – Ik heb veel mensen zien zeggen: “Ik hou van ijsvaardigheden, ik ga een ijsheks maken.” Dat is geweldig, maar aangezien je van 1-50 speelt, raad ik je aan wat flexibeler te zijn. Zodra de legendaries beginnen te vallen, kunnen ze de richting van je build beginnen te dicteren, en ik zou adviseren om er tegenaan te leunen, zelfs als dat niet was wat je van plan was. Laat het een heleboel dingen met vuurvermogen vallen? Misschien tijdelijk overstappen.

In het begin zit je nergens aan vast. Technisch gezien ben je dat nooit, maar de respectkosten voor vaardigheidspunten zijn erg laag voor vrijwel de hele campagne en het wereldniveau. Ik zou het veel, veel moeilijker hebben gehad als ik niet op de kussentjes had gekropen die op me vielen. Terwijl je specifiek op zoek bent naar builds, kun je opzoeken welke kerkers je kunt zien en op die manier ontgrendelingen vinden. Mijn advies is simpelweg dat je niet zo vroeg met je visie hoeft te trouwen voor een build.

2. Het is lang wachten op je paard – Een nieuwe toevoeging aan Diablo 4 is het paard, en de manier waarop het spel begint, doet me een beetje denken aan de tijd dat Destiny je je mus niet liet ontgrendelen totdat je aan de campagne begon. Dit is ook hier het geval. Je hebt niets gemist, de game wil echt dat je enkele uren te voet verkent en vecht tot je bij het begin van Act 4 komt. Daar krijg je een zoektocht om eindelijk een berg te krijgen en dan kun je te paard gaan daarna naar elk buitengebied (maar niet in kerkers).

3. Veel dingen zijn ontgrendeling voor meerdere accounts – Diablo 4 heeft het een stuk eenvoudiger gemaakt om meerdere personages uit te voeren dankzij een aantal specifieke dingen die ontgrendelbaar zijn tussen accounts. Onder de dingen op de lijst:

  • Standbeelden van Lilith die permanente statusliefhebbers bieden
  • Reputatie ontgrendelt zoals vaardigheidspunten en toverdrankvaardigheid
  • Patches die je krijgt voor je andere klassen in kerkers
  • Je paard is onmiddellijk beschikbaar, niet in Act 4 zoals hierboven vermeld, voor je andere personages na de eerste
  • Nadat je eerste personage de campagne heeft doorlopen, is er een optie “campagne overslaan” voor alle andere personages

4. De beste vroege legendarische bronnen – Ik heb het natuurlijk niet over late game-inhoud en landbouw, maar als je vanaf level 20-30 meer legendarische personages wilt zien, heb ik hier de meeste gevonden, en ze zijn niet van de elite, aangezien die drop rates zijn lekker laag.

  • Schatkobolden – Ze zitten vast sinds de bèta en ik zweer nu dat er ongeveer 80% kans is dat ze een legendarisch laten vallen. Ze zijn moeilijk op te sporen en te doden, maar altijd de moeite waard.
  • Openbare Mastery-evenementen – Dit zijn de rode cirkel activiteiten die je op de kaart ziet. Als je een bonusdoel voltooit, krijg je een kist van betere kwaliteit die meer Obols bevat, maar ik heb er ook nogal wat legendarische van gekregen.
  • Obol gokken – Het nieuwe schaakspel. Red je Obols van de bovengenoemde openbare evenementen, en dan levert een gokronde je vaak ten minste één legendarisch op in een bepaald slot voor elke paar honderd Obols die je laat zinken.
  • Legendarische upgrade – Vergeet niet dat je zeldzame (gele) items kunt upgraden in nu legendarisch. Hiervoor is materiaal nodig van een eerder ontmantelde legendarische, maar het is een goede manier om nieuwe uitrusting te krijgen en nieuwe hulpstukken te ontdekken zonder daadwerkelijke drops te bewerken.

5. De campagne onthult amper de helft van de kaart – Ik denk niet dat je echt begrijpt hoe groot deze kaart is. De meeste open-wereldgames zullen tegen het einde het grootste deel van de hele kaart aan je hebben onthuld, hoe groot deze ook is. Maar met Diablo 4 zullen de campagne en zelfs de meeste sidequests nauwelijks onthullen… de helft van de kaart? Als dat? Voor de rest moet je verkennen, of het nu gaat om kleine ontsluitingen met minigames voor openbare evenementen, Stronghold-gebieden of gewoon uitgebreide delen van de kaart, vooral in het zuidwesten, die tijdens of na de campagne handmatig moeten worden onthuld.

Misschien wil je wachten tot je de campagne hebt verslagen om volledig te verkennen (en zeker in ieder geval totdat je je paard hebt), zodat je tegelijkertijd ook endgame-landbouwdingen kunt doen en betere beloningen kunt krijgen terwijl je door World Tier 3 speelt. Maar ja, je zult veel meer zones verkennen nadat je het hoofdverhaal hebt verslagen, in tegenstelling tot andere games van het genre.

Dat is mijn advies. Nog iets toe te voegen?

Volg mij op Twitter, YouTube, Facebook En Instagram. Abonneer u op mijn gratis wekelijkse nieuwsbrief voor het verzamelen van inhoud, God rolt.

Haal mijn sciencefictionromans Herokiller-serie En De Earthborn-trilogie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *