Tieners die mondkapjes dragen zijn niet nodig, opvoedadvies van Zorg en Voeding.

Slate Plus-leden krijgen meer Verzorging en voeding elke week. Heb je een vraag over kinderen, ouderschap of het gezinsleven? Dien het hier in!

Beste zorg en voeding,

Mijn 14-jarige dochter staat er nog steeds op om op alle openbare plaatsen een masker te dragen. COVID is niet langer een hoog risico voor ons in onze omgeving, onze familie en al hun vrienden zijn op de hoogte van alle vaccinaties en geen van onze vrienden en familie loopt een hoog risico. Mijn dochter is een van de weinige mensen op haar school die nog elke dag een masker draagt, maar niet in de eerste plaats om zichzelf tegen ziekte te beschermen.

Ze vertelde me dat een deel van de reden waarom ze liever een masker draagt, is dat het haar gezichtsuitdrukkingen verbergt en een deel van de sociale angst wegneemt die ze voelt wanneer ze met anderen praat. Hoewel ik het helemaal snap (zowel mijn man als ik zijn introverte mensen), denk ik dat het voor haar nodig is om opnieuw te leren omgaan met mensen zonder dat iets haar gezicht bedekt, vooral omdat het dragen van een masker steeds minder sociaal acceptabel wordt naarmate we verder gaan meer dan tijdens de pandemiejaren.

Bovendien crediteert ze het dragen van een masker met het verbergen van enkele van haar acne-gevechten. Hoewel ze een gevestigde huidverzorgingsroutine heeft, ervaart ze vaak puistjes (zoals de meeste tieners) die haar grote verlegenheid bezorgen. Ook al weet ze (en dat heb ik haar verteld) dat het dragen van een masker de luchtcirculatie naar het gezicht beperkt, waardoor meer puistjes ontstaan, ze staat erop dat ze er nog steeds een wil dragen. Een deel van haar verlegenheid lijkt te worden verergerd door het feit dat de meeste van haar leeftijdsgenoten make-up dragen (die de huidproblemen verdoezelt die bijna alle tieners hebben), waardoor ze de illusie krijgen van een perfecte huid, terwijl mijn dochter dat niet doet. geïnteresseerd in het aanraken van elk soort make-upproduct.

Elke keer als ik haar voorstel om een ​​dag (of zelfs maar tot 12.00 uur!) zonder masker naar school te gaan, verzint ze een excuus waarom ze dat niet zou moeten doen. Het is duidelijk dat ze hier heel sterk over voelt en zich ongelooflijk ongemakkelijk voelt bij het idee om haar masker af te zetten.

Hoe kan ik mijn dochter helpen meer zelfvertrouwen te krijgen en te weten dat ze haar gezicht niet hoeft te verbergen met een masker?

– Zonder masker gaan

Beste gaan zonder masker,

Wacht, let je op mijn 12-jarige dochter? Je hebt haar eigenlijk net beschreven – tot voor kort in ieder geval.

Om het snelle verhaal te vertellen, we leven ook in een gebied met een laag risico voor COVID en iedereen in onze familie is gevaccineerd en gestimuleerd, maar het grootste deel van het academiejaar stond hij erop een masker te dragen op de middelbare school. Net als je dochter is ze introvert, heeft ze de typische puistjes van de tienerhuid en heeft ze geen interesse in het dragen van make-up. Ondanks al mijn pogingen om haar op andere gedachten te brengen, droeg ze maandenlang maskers om zich te verbergen en niet in het middelpunt van de belangstelling te staan. Uiteindelijk besefte ik dat ze er de rest van haar leven geen zou dragen – en als het haar comfortabel zou maken, zou ik er niet op aandringen. Kijk, ongeveer een maand geleden besloot ze zelf om geen masker meer te dragen en heeft ze sindsdien niet meer gedaan. Haar reden? “Ik wil het gewoon niet.”

De moraal van het verhaal is dat ik er zeker van ben dat uw dochter de verandering zelf zal doorvoeren als ze er klaar voor is. Het kan negen maanden van het schooljaar duren, zoals voor mijn dochter, of het kan langer duren – maar het is niet zo dat ze op haar trouwdag door het gangpad zal lopen terwijl ze er een draagt. Hoe meer ze omgaat met haar vrienden, hoe meer ze beseft dat teruggaan naar de levensstijl van vóór 2020, toen maskers nog niet zo gangbaar waren, iets is waar ze deel van wil uitmaken. Om nog maar te zwijgen, ze zal zeker de aandacht trekken als ze een van de weinige is die in het openbaar maskers draagt, en ik weet zeker dat ze dat niet wil.

Ik zal opmerken dat u ervoor moet zorgen dat uw dochter wordt beoordeeld door een professional in de geestelijke gezondheidszorg als u denkt dat haar sociale angst ernstig is. Maar op dit moment denk ik dat ze gewoon door een fase gaat die vergelijkbaar is met die van mijn dochter. Niet pushen en even niet oppakken en kijken hoe het gaat. Ik heb het gevoel dat dit zijn weg zal vinden.

doen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *