Phillies-starter Trea Turner jaagt op worpen – en antwoorden – tijdens de ergste inzinking van zijn carrière

PHILADELPHIA — De slagbeurt duurde 10 worpen en tegen het einde waren er verschillende analysemethoden. Trea Turner sloeg toe op zondagmiddag. Vanuit de dug-out keurde Phillies-manager Rob Thomson goed. “Ik zag een heel goede slagbeurt”, zei Thomson. Kevin Long, de doorgewinterde slagcoach van de club, was het daar niet mee oneens. Hij dacht dat Turner blij mocht zijn dat elke worp waar hij naar zwaaide in de zone was – met uitzondering van de laatste, een harde schuif naar beneden en naar binnen.

‘Of je kunt het van de andere kant bekijken,’ zei Long, ‘waarvan ik weet dat hij dat zal doen.’

Long kent Turner al jaren en heeft tijdens de ergste inzinking van de carrière van de star shortstop opgetreden als zowel coach als therapeut. ‘Ik weet dat hij erg streng voor zichzelf is’, zei Long. Dit komt over in elk gesprek met Turner.

“Ik ben genaaid”, zei hij maandagmiddag.

Hij heeft 37 procent van de worpen die hij heeft gezien buiten de zone gejaagd – het hoogste percentage van zijn carrière – en is een belangrijke reden voor zijn .256/.303/.390-lijn. Turner kreeg 55 keer drie slag in zijn eerste 45 wedstrijden. Het was het hoogste aantal dat hij ooit had gescoord in 45 wedstrijden.

“Eerlijk gezegd,” zei hij, “ik heb in mijn hele carrière waarschijnlijk niet zo slecht gespeeld.”

Turner besprak die slagbeurt van 10 worpen met Long na de wedstrijd van zondag tegen de Cubs. Hij volgde de slider die hij miste.

‘Goede worp,’ zei Turner. ‘Ik vind het prima om op die schuif te slingeren. Maar voor mij was ik veel bozer dat ik maar zes fastballs in de zone miste. Zo heb ik het gevoel dat het al het hele seizoen zo is.”

Het gaat terug naar het oorspronkelijke probleem – jagen.

“Ik denk dat een beetje van dat soort daardoor op mij is gesneeuwd,” zei Turner. Zoals elke keer in mijn carrière dacht ik: “Oké, laten we naar het midden van de zone gaan en niet achtervolgen en slingeren op goede worpen”, dan mis ik de worpen die ik moet raken. Ik ben altijd agressief geweest als het goed met me ging. Mijn hoofd blijft stil. Ik zie de bal. Ik ben klaar om alles te raken.

“Dus ik denk dat het dat een beetje was. Ik probeer niet te jagen, jij probeert te lopen. En ik denk niet dat ik die speler ben. Er is een dunne lijn. Het is duidelijk dat ik wil lopen. Ik wil niet jagen. De vraag is: hoe regel je dit? Hoe doe je dat; En daar heb ik voor gevochten.”

Long, die overging van slagcoach naar therapeut, gaf zijn beoordeling.

“Op dit moment denk ik eerlijk gezegd niet dat hij nog ontspannen is”, zei Long. “Hij is niet op zijn gemak. En als hij daar eenmaal is, valt alles op zijn plaats. Maar de probeer het het is waarschijnlijk soms een beetje over de top. Zo zal hij ermee omgaan en zal hij veel comfortabeler en meer ontspannen in zijn vel gaan zitten.”


Het was 33 dagen geleden dat Turner aan slag was gekomen met lopers in scoringspositie en een treffer had moeten incasseren. In die periode had hij 23 slagbeurten met lopers in scoringspositie. Hij sloeg 11 keer. Hij zag er vaak uit als iemand die wekenlange slechte resultaten probeert goed te maken met één zwaai.

“Ik denk dat het natuurlijk is, toch?” zei Kyle Schwarber. “Als je naar een nieuwe plek komt en je gaat hier vele jaren blijven, dan wil je een goed statement over jezelf maken. Als je het gevoel hebt dat je niet aan je verwachtingen voldoet, loop je jezelf in de weg. En ik heb het niet over hem. Ik zeg dat ik me vorig jaar ergens in het begin van het jaar zo voelde toen ik het moeilijk had.”

Turner had maandagavond eindelijk een treffer met een loper in scoringspositie. Hij maakte een fout op twee worpen in de zone en raakte toen een schuiver net naast de plaat in het rechterveld om een ​​punt te scoren. Het veranderde niets aan de uitkomst van de wedstrijd, een verlies van 6-3 voor de Diamondbacks.

Iedereen rond de Phillies heeft gewacht om de dynamische versie van Turner te zien. En op de lijst met zorgen die naar voren kwamen door hun 22-25 start van het seizoen, staat Turner laag. Er is vertrouwen in het trackrecord dat Turner afgelopen seizoen een deal van $ 300 miljoen opleverde als een van de beste spelers in de sport.

Trea Turner gooide eerder deze maand tegen Boston. (Kyle Ross/VS vandaag)

Turner zei na die honkslag en vier wijd in de negende op maandag niet dat hij solide was. “Mijn eerste drie slagbeurten waren grotendeels wreed”, zei hij. “Ik heb het over deze consistentie. Als ik dat vier of vijf slagbeurten per dag kan doen en dan een week en dan een maand, zal ik me een beetje beter voelen.” Maar hij denkt dat zijn swing al twee of drie weken goed is.

Het is nu zaak om betere beslissingen te nemen.

“Ik heb de afgelopen weken van iedereen en hun moeder advies gekregen”, zei Turner. “Dat bedoel ik niet slecht. Weet je, mensen zien me worstelen en willen helpen. Het was leuk om te zien hoeveel mensen er echt op letten of om geven. Niet alleen mensen in de club. Gewoon mensen die mij in het algemeen kennen. Het is moeilijk als je het moeilijk hebt. Het is als: “Hé, laten we dit proberen. Laten we het proberen. Laten we dit proberen. Je blijft stuiteren, je blijft stuiteren, blijf luisteren. Uiteindelijk moet je gewoon beter spelen.”

Dit is iets dat Long heeft aangepast. Afgelopen zaterdag kwam Turner voor het eerst het hele seizoen niet in actie. Thomson zag het als een harde reset. Maar Turner brengt al weken extra tijd door in de kooi met Long. “We zijn heel, heel hard gegaan”, zei Long. “Onze werkdruk was soms bijna overweldigend.” Dus met deze reset ging Long terug.

‘Trea,’ zei ze tegen hem, ‘je weet hoe je dit moet doen. Ik geef je een heleboel informatie. We hebben geprobeerd. Laten we vertrouwen op wat je hebt gedaan en op je capaciteiten. Laten we kijken waar dit ons brengt.”

Dat bleef bij Turner hangen.

‘Precies,’ zei hij. “Je moet naar jezelf luisteren. En dat wil niet zeggen dat al deze mensen met wie ik heb gesproken me geen goed advies hebben gegeven, weet je? Zoals ik blijf zeggen, ik ben genaaid. Ik heb niet echt een manier gevonden om beter te spelen of consistenter te zijn. En dat is iets wat ik mijn hele carrière heb gedaan – wees gewoon consistent. Geen knock-out. Breng de bal in het spel. Doe deze dingen. En dat heb ik gewoon niet. Daarom was het niet geweldig. Ik denk dat ik het gewoon ben, man. Het is aan mij om beter te spelen.”

“Ik denk echt niet dat hij nog ontspannen is”, zei Kevin Long over Turner. (D.Ross Cameron / USA Today)

Turner hoorde zondag het boegeroep van het Phillies-publiek. Hij sloeg een tweehonkslag in zijn laatste slagbeurt, maar zijn dag zag er nog steeds leeg uit. Het boegeroep kwam maandagavond opnieuw toen hij naar korte stop ging in de vijfde inning. Long kent Turner lang genoeg om te weten hoe hij denkt. Hij neemt geen genoegen met een paar harde ballen die gepakt worden. Hij is resultaatgericht. De hits maken Turner gek.

Zijn achtervolgingspercentage ging van 26 procent in 2021 naar een slechtste carrière van 33 procent in 2022. Het trok pas aan in 2023. Dat is een verontrustende trend.

“Elk jaar realiseer je je dat je een andere speler bent”, zei Turner. “Je lichaam is anders – niet op een goede of slechte manier. Misschien heb je een gewoonte gevormd en voel je je nu sterk op dit gebied en zwak op dat gebied, of vice versa. Dus je doet het met wat je hebt, toch? Ik voel me soms echt goed, en (op zondag) voelde die dubbel geweldig. Maar wat heb ik dan in vredesnaam gedaan tijdens mijn eerste drie slagbeurten (maandag)?

“Dat is het meest frustrerende. Ik zal zo verloren zijn en dan zal ik me geweldig voelen en dan zal ik zo verloren zijn. Dit maakt me kwaad. Ik heb er een hekel aan.”

De Phillies geloven in Turner, en als de doorbraak komt, zal dat iets zijn om naar te kijken. Ze wachten er gewoon langer op dan iedereen had verwacht. Dat is maar één reden waarom dit hele gedoe niet goed voelt nu juni nadert.

Voordat de wedstrijd van maandag wat positieve signalen opleverde, suggereerde iemand dat dit de dag zou kunnen zijn waarop de dingen voor hem veranderen.

“Nou, dat heb ik 30 dagen lang elke dag gezegd”, zei Turner. “Dus …”

Misschien is het dinsdag.

(Bovenste foto: Bill Streicher/USA Today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *