Nintendo’s nieuwe Zelda Tears of the Kingdom-trailer is behoorlijk triest

Er zijn allerlei soorten demografische gegevens die groot zullen zijn in de volgende Zelda game, maar deze nieuwe trailer voor Tranen van het Koninkrijk-een die ergens tussen een persoonlijk beroep en een persoonlijke aanval op mij, een 43-jarige man, valt, heeft een heel specifiek publiek in gedachten.

De kinderen zullen het kopen. Jongeren, jonge volwassenen, dit is een nieuwe Zelda al deze mensen hebben het spel maanden geleden gepre-orderd (of hebben hun ouders het laten pre-orderen). Maar oude spelers? Dit is een ander verhaal. Oudere spelers hebben banen. Ze hebben misschien een groot huis, ze hebben misschien een gezin, ze hebben misschien andere dingen te doen in plaats van de hele tijd videogames te spelen.

Natuurlijk kunnen ze Switch-eigenaren zijn en ingelogd Zelda ooit – misschien al in 2017! – maar dat was zes jaar geleden en tijden veranderen. In 2017 was ik bijvoorbeeld 37 jaar oud met twee kinderen en werkte ik op een videogamewebsite. In 2023 ben ik… OK, slecht voorbeeld, maar er zullen veel mensen in het vizier van Nintendo zijn voor deze game die het misschien niet leuk vinden Zelda als ze de laatste waren.

Voor hen heeft Nintendo Australia deze trailer gemaakt, en het is zeker iets:

Herontdek het gevoel van avontuur met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Je kunt deze trailer op twee manieren lezen. De eerste is de manier waarop de makers en Nintendo het duidelijk bedoeld hebben, namelijk dat deze man, die een saaie baan en een saai leven heeft omdat hij een saaie man van middelbare leeftijd is, nog steeds sommige vreugde in deze wereld. En hij kan het vinden door laat op te blijven en een videogame te spelen.

Deze lezing werkt, vooral als u de doelmarkt bent! Zelda het maakt hem gelukkig, zowel thuis als in de bus, en inspireert hem zelfs om uit het raam te kijken en een prachtig landschap te waarderen terwijl hij voorbijrijdt. Er is nog steeds goed in deze wereld, denkt hij bij zichzelf, en dat komt allemaal omdat hij kocht The Legend of Zelda: Tranen van het Koninkrijk.

Er is echter ook iets verontrustends aan het geheel. Het is geschoten netjesmaar zoals van IGN Brian Altano zegt hieronder misschien erg Goed; begint je te doen vergeten dat dit een trailer van een videogame is en je denkt dat dit misschien gewoon een heel trieste film is over een heel verdrietige man:

Ik denk dat beide tegelijkertijd waar kunnen zijn! Meer van dit soort trailers van videogames graag, het is geweldig om te zien dat er oprecht over nagedacht is.

UPDATE 21:10 ET: Kotaku van Australië Robijn Innes heeft een gepubliceerd zeer belangrijke updatedie ik hieronder plak:

… iemand die aan de advertentie werkte (en vroeg om anoniem te blijven) nam contact op om ons te laten weten dat de Zelda-advertentie was geïnspireerd door “een Japanse Amazon-recensie van Breath of the Wild.” Ik heb wat gegraven, en Ik ben er vrij zeker van dat dat het is.

Google Translate is niet perfect en snijdt waarschijnlijk een beetje af van de vertaling, maar je kunt de kern ervan hier in het Engels krijgen:

Hij is lid van de vereniging genaamd Lehman. Getroffen door het woon-werkverkeer in de spits, maakte hij een buiging voor zijn klanten en bazen, Hij werkt elke dag overuren en doet verschillende dingen, terwijl hij gedwongen wordt zijn jongere kinderen te trainen. Ik irriteer me aan de bergen waarvan ik de naam niet eens weet die ik tegenkom op weg naar mijn werk. Als ik suf thuiskom, heb ik geen energie om te eten, dus ik drink en slaap. Als je tijd hebt om games te spelen, moet je naar seminars gaan en trouwen. Dagen waarop ik me oprecht afvraag waarom ik nog leef.

Ik herinnerde het me van de uitverkoop in de Switch-winkel die ik zag op de dag dat ik dode sake ging kopen. Toen ik als kind gek was op Mario 64, ‘Hij is zoals Mario tegenwoordig! Het is ps.” Ik schaamde me toen mijn vriend het me vertelde. In die tijd was ik vastbesloten om niet gehaat te worden door mijn vrienden, Ik antwoordde ook: “Natuurlijk is Mario oud!”

De schoonheid van FF7 destijds en de schok van het horen van de cd op tv, Het kan een gevoel zijn dat kinderen van tegenwoordig niet begrijpen. Het was destijds zo aantrekkelijk en innovatief voor kinderen.

Ik weet nog steeds niet waarom ik destijds de overstap heb gemaakt. Ik heb zojuist het hoofdapparaat en Zelda gekocht met een biertje in één hand en ik denk dat ik het misschien verkoop als het saai is.

Gisteren, toen ik aan het werk was, zag ik vanuit het treinraampje een berg waarvan ik de naam niet eens kende. Op het moment dat ik dacht: “Ik denk dat ik het aankan”, welden de tranen op en kon ik niet stoppen. De Lehmans van dezelfde generatie naast mij moeten gedacht hebben: “Wat is deze man in vredesnaam?”

Ik zou het aanbevelen aan Lehman-collega’s die weinig tijd hebben en die elke dag naast elkaar werken, ook al haten ze hen omdat ze de status-quo handhaven. Zeg niet dat het maar een spelletje is. We zijn geboren in de gouden eeuw van gamen. Heb je je gezin ooit zien bewegen met Mario’s sprongen? Weet je nog dat je Smash speelde met een controller? Heb je ooit strategieën voor Chrono Trigger of FF7 met je vrienden besproken? Ik weet het nu. Ik was een verdomd kind, maar mijn ouders hadden verjaardagen en Kerstmis, Dat je dure hardware en software voor me hebt gekocht. Aan de ondeugende kant, het is je gelukt om een ​​duur stuk speelgoed voor me te kopen met het geld van het huis.

Het verbaast me dat ik me nu pas realiseer dat ik niet besefte dat ik zo hard heb gewerkt in mijn leven. Ik had vriendelijker moeten zijn.

★5 Ik kan niets meer zeggen omdat alle beoordelingen goed zijn. Deze Zelda geeft me de “uitdaging en beloning” die ik vergeten was. Je kunt een spannend avontuur beleven waarbij je de wereld vrij kunt verkennen zonder kaart. Wij van dezelfde generatie worden elke dag ziek om morgen door te komen. Maar laat je niet ontmoedigen door het leven. Het avontuur waar ik op hoopte was op een plek als deze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *