Kevin Harlan noemt historische Heat-Celtics Game 7: ‘Ik ben nederig’

Het moment zal niet lang meer duren voor Kevin Harlan. Dit is een omroeporganisatie die 13 opeenvolgende Super Bowls heeft geroepen voor Westwood One Audio, en als je op zoek bent naar een iconisch Game 7-oproep in een NBA-naseizoen, zoek dan niet verder dan Harlan die de soundtrack levert voor zijn laatste seconden Game 7 van de 2019 Halve finales van de Eastern Conference. Terwijl Kawhi Leonard eeuwenlang een bounce-bounce-bounce-bounce 3-pointer sloeg, riep Harlan gedenkwaardig uit: ‘Is dat de dolk? … “OHHHHH! SPEL! SERIE! TORONTO GEWONNEN!”

Wanneer u aankomt vanaf De atleet zondagavond in zijn hotelkamer in Boston, ongeveer 25 uur voor 20.30 uur. ET Game 7 tussen de Celtics en de Heat op TNT, zei Harlan dat hij bezig was met de voorbereidingen voor enkele van de historische ondertonen van de opdracht. Hij gelooft dat hij vijf NBA Game 7’s heeft gecalld, waaronder de overwinning van Celtics Game 7 op de Bulls in Boston in de eerste ronde van het NBA-postseason van 2009.

“Het is niet alleen een Game 7. Het is een historische Game 7 als Boston terugkomt en wint,” zei Harlan. “Ik ben niet van plan om een ​​van beide teams te bevoordelen of het gevoel te hebben dat ik voor het ene team kies boven het andere. Ik denk niet dat dat eerlijk zou zijn tegenover het publiek, noch tegenover de twee teams die zo hard hebben gewerkt om hier te komen. Ik hoop gewoon op een goede game.

“Het belangrijkste is dat we de wedstrijd naar ons toe laten komen. Dit cliché wordt veel gebruikt in uitzendingen, maar het is het eerste waar ik aan denk als ik Game 7 inga. Als ik een Super Bowl noem, verander ik mijn kijk op mijn optreden niet. Ik probeer vast te houden aan de aantekeningen die ik uit mijn vorige spel heb gemaakt en ik zal tijdens reclameblokken naar die aantekeningen kijken om er zeker van te zijn dat ik die dingen raak. Ik wil er ook voor zorgen dat ik mijn steentje bijdraag in een driekoppige crew (samen met analisten Reggie Miller en Stan Van Gundy) om het verhaal bij de kijkers te krijgen.”

Tijdens de laatste momenten van Boston’s wilde 104-103 Game 6-overwinning op Miami, zei Harlan dat hij probeerde op de hoogte te blijven van de score en de tijd, die voor beide teams op de grond lag, en de time-out. Hij beschouwt dit als de basis voor elke play-by-play basketballer.

“Al die details zitten in je hoofd, dus als er snel iets gebeurt, kun je erop springen en het naar buiten brengen”, zei Harlan over het ongelooflijke voorstel van Derrick White. ‘Ik probeer niets anders te doen dan wat ik al deed, behalve misschien nog meer vertragen. Dat was de aanpak die ik bij het laatste schot nam, want er gebeurde veel.

“Ik heb in mijn carrière geleerd zelden op mijn ogen te vertrouwen en altijd op het resultaat te vertrouwen. Met andere woorden, een opname die er misschien goed uitziet, is dat niet, en een opname die er niet geweldig uitziet, kan dat ook zijn. Dus het eerste wat je doet met de hoorn en het licht is zoeken naar een reactie. Ik probeer de ambtenaar op te sporen om te zien of ze het goed noemen. Geen van de drie ambtenaren zei dat het goed was. Omdat het zo dichtbij was, noemde ik wat ik zag. De rebound komt na het gemiste schot van (Marcus) Smart. De zoemer klonk. Het licht is aan. De game zal zeker worden gecontroleerd en vervolgens hebben de foto’s op de een of andere manier hun plaats ingenomen. Stan kwam binnen en dacht dat het niet (goed) was en het is niet mijn rol om ertegen te vechten. Mijn rol is gewoon om de officials in de gaten te houden.”

“Je bent daar zeker gevoelig en vrij bloot,” vervolgde Harlan. “Ik denk dat ik gewoon op mijn gevoel vertrouwde. Ik denk dat elke andere omroep waarschijnlijk hetzelfde zou doen. Sommigen zijn misschien een beetje in de ene of de andere richting gesprongen, maar ik riep gewoon wat ik zag. Ik heb geleerd in fracties van seconden, tienden van een seconde zoals deze, raden is de verkeerde manier. Ik probeer discipline te gebruiken in plaats van emotie. Natuurlijk zou het geweldig zijn om iemand langs te laten komen en dat geschiedenis te noemen, maar dat zou verkeerd zijn. Als ik het de ene kant op had geroepen en het ging de andere kant op, dan valt die verkeerde oproep op. Het zou oneerlijk zijn tegenover Miami als het spel niet goed was omdat ze naar de NBA Finals gaan. Dus ik voelde dat gedisciplineerd zijn de beste manier was om te gaan.”

Harlan zei dat hij van plan is maandag rond 18.00 uur bij TD Garden aan te komen. Hij kijkt graag waar hij zit zodra hij het gebouw binnenkomt. Hij houdt ervan om de arena tot leven te voelen komen. Hij en Van Gundy zullen pregame warming-ups bijwonen voor andere TNT-collega’s voor productievergaderingen met Celtics-coach Joe Mazzulla en Heat-coach Erik Spoelstra. Het zal de laatste NBA-wedstrijd zijn die Harlan dit seizoen zal spelen, aangezien ABC/ESPN de finale heeft.

“Ik ben erg nederig dat ik de game heb”, zei Harlan. “Ik neem deze dingen nooit als vanzelfsprekend aan en voel daar een grote verantwoordelijkheid voor. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik in de schoenen van Marv Albert en Dick Stockton sta als voormalige hoofdomroepers op TNT en ik blijf gewoon warm voor wie zal volgen. Ik denk veel aan deze twee Hall of Fame-zenders. Het waren jongens die goed voor me waren toen ik een nieuwe omroep was.”


De NBA-finale van zes wedstrijden tussen de Warriors en Celtics van vorig jaar trok gemiddeld 12,4 miljoen kijkers, de meest bekeken finale in drie jaar. De finale van zes wedstrijden in 2021 tussen de Bucks en Suns was gemiddeld 9,91 miljoen, de op drie na minst bekeken finale in de geschiedenis.

Er is veel gesproken over de Nuggets die dit jaar de kijkcijfers hebben geschaad, maar de Finale zou beter moeten gaan dan verwacht. Een herhaling van 2021 zou ik niet verwachten. Ten eerste zullen de eerdere starttijden helpen. De spellen eindigen voor middernacht ET. De publiciteit voor de Celtics-Heat-serie (ongeacht de winnaar) zal enkele informele fans naar de finale brengen die misschien niet van tevoren waren geïnvesteerd, vooral als Boston geschiedenis schrijft. Ook buitenshuis kijken (dat bestaat al sinds 2020) zal toenemen.

ESPN/ABC heeft het uitzendschema van de NBA Finals vrijgegeven. Hier is:

Datum tijd (ET) Spel Platformen

Donderdag 1 juni

8:30 in de avond

Wedstrijd 1: Denver Nuggets tegen Miami Heat/Boston Celtics

ABC, ESPN2, ESPN+, ESPN Radio, ESPN App, ESPN Deporteert

zo. 4 juni

20.00 uur

Spel 2: Denver Nuggets tegen Miami Heat/Boston Celtics

ABC, ESPN-radio, ESPN-app, ESPN-deportaties

woensdag 7 juni

8:30 in de avond

Spel 3: Denver Nuggets tegen Miami Heat/Boston Celtics

ABC, ESPN-radio, ESPN-app, ESPN-deportaties

vr. 9 juni

8:30 in de avond

Spel 4: Denver Nuggets tegen Miami Heat/Boston Celtics

ABC, ESPN-radio, ESPN-app, ESPN-deportaties

ma. 12 juni

8:30 in de avond

Spel 5*: Denver Nuggets tegen Miami Heat/Boston Celtics

ABC, ESPN-radio, ESPN-app, ESPN-deportaties

Donderdag 15 juni

8:30 in de avond

Spel 6*: Denver Nuggets tegen Miami Heat/Boston Celtics

ABC, ESPN-radio, ESPN-app, ESPN-deportaties

zo. 18 juni

20.00 uur

Spel 7*: Denver Nuggets tegen Miami Heat/Boston Celtics

ABC, ESPN-radio, ESPN-app, ESPN-deportaties


Aflevering 305 van de podcast “Sports Media”. De atleet NBA senior schrijver Sam Amick en ESPN WNBA-analist LaChina Robinson. In deze aflevering bespreekt Amick zijn recente stuk (“Zou LeBron James echt met pensioen kunnen gaan? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar The Leverage Game May Be On”); Hoe ziet het post-LeBron NBA-universum er inhoudelijk uit? de Nuggets in de finale; Mike Malone’s kijk op wij-tegen-de-wereld. LeBron als de meest succesvolle atleet van de 21e eeuw op sociale media. en meer. Robinson bespreekt verhoogde WNBA-dekking in 2023. mensen in het veld die de competitie dekken. de volgende stappen voor de WNBA als inhoudsspel. potentiële uitbreidingssteden; een carrière in het vrouwenbasketbal uitbouwen. wordt vertegenwoordigd door dwangagent Nicole Lynn. en meer.

U kunt zich op deze podcast abonneren op Apple Podcasts, Google Play, Stitcher en meer.

(Jayson Tatum en Jimmy Butler in Game 6 Foto: Mike Ehrmann/Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *