Diablo IV review: klasse-aanpassing regelt alles om me heen

Dit is geen recensie ervan Diablo IV. Kan niet zijn. Tijdens de beoordelingsperiode miste de game één belangrijk kenmerk: de winkel. Wat, als je nadenkt over wat er de vorige keer is gebeurd (En met Diablo Onsterfelijk), om te kunnen beoordelen Diablo IVDe microtransacties zouden natuurlijk een belangrijk onderdeel moeten zijn van een volledige revisie.

Ik had ook een zeer korte tijd met de review-build, verkort door een technische beperking waardoor de build-servers een hele week moesten worden afgesloten – inclusief een driedaags vakantieweekend – voordat de review van vandaag live kon gaan, waardoor mijn karakter en de voortgang van het proces. En hoewel ik een startcode kreeg die me vanaf gisteren vroege toegang gaf, samen met alle andere spelers die de game pre-orderden, kon ik er maar zeven uur extra uit halen voordat ik rond 2 uur ‘s nachts flauwviel. deze morgen.

Beschouw dit dus a Diablo IV aperitief, een hors d’oeuvre recensie. Iets gecombineerd uit mijn bèta- en beoordelingsperiode-ervaringen om u te begeleiden tijdens een meer formele en hartelijke beoordeling van Diablo IV kookt.

Om wat technische netheid uit de weg te ruimen, had ik er geen probleem mee om het spel daadwerkelijk te spelen. De verbinding duurde minder dan vijf minuten, inclusief twee nieuwe wachtrijen nadat ik op de algemeen gerapporteerde “geldige licentiefout” stuitte. De game is echter alleen beschikbaar voor vooraf bestelde spelers, dus we weten pas of deze “slam server”-bèta heeft gewerkt als iedereen op 6 juni verbinding probeert te maken.

Beschouw dit a Diablo IV aperitief, een hors d’oeuvre recensie

Hoewel ik maar een korte tijd met hem heb gehad, Diablo IV het heeft me geboeid omdat het me dwingt mezelf beter te begrijpen op een manier die andere games niet hebben kunnen waarderen. Natuurlijk vereist elk spel een basisniveau van interesse om ervan te genieten. Hoewel er uitzonderingen zijn, als je niet van open-wereldgames houdt en zoiets probeert te spelen Moordenaars gelofteje zult waarschijnlijk niet de beste tijd hebben.

Vanaf het begin, Diablo IV’De vijf klassen – barbaar, necromancer, magiër, schurk en druïde – deden er niet toe voor mij. Ik heb niets voor ze opgezocht en geen van hen viel echt op als een verleidelijke keuze. Ik dacht omdat ik veel lessen had gespeeld en genoten Diablo III dat ik het naar mijn zin zou hebben, wat ik ook zou kiezen. Trouwens, wetende wat voor soort nummers de buitbonus is Diablo is de kern, dacht ik dat ongeacht welke klasse ik koos, mijn ervaring grotendeels hetzelfde zou zijn – blijf op “X” drukken totdat het ding voor me sterft.

Ik speelde als een barbaar en het was droger dan (kies er maximaal drie): [The Rock whenever he’s trying to promote his newest film / an actual sand-wich with a side of Popeyes biscuit and a tall glass of Jeppson’s Malört / the conversations between Leo DiCaprio and his girlfriend after midnight on her 25th birthday / the emotional depth of a David Cage game / Redfall’s gameplay.]

I haatte tijdens het spelen in de bèta. Ik voelde niets dan minachting voor het spel. De personages irriteerden me en het verhaal raakte me niet. Ik voelde me alsof ik een onberispelijke drone was. Het was verschrikkelijk.

Ik dacht dat ongeacht welke klasse ik koos, mijn ervaring grotendeels hetzelfde zou zijn, maar ik had het mis

Mijn man en ik hebben een heel verschillende game-smaak en ik was hier enthousiast over Diablo IV want het was de eerste game sinds een tijdje waar we samen van konden genieten. Ik dacht, met een huivering van angst, dat ik niet zou kunnen genieten van het enige spel dat we echt samen zouden spelen – niet zij aan zij zoals we deden voor Elden ring maar eigenlijk samen. (man, als je dit leest, Magie: de bijeenkomst het telt niet. Mij ​​altijd slaan betekent niet “we spelen samen”.)

Ik deelde mijn ongenoegen met hem en hij stelde voor dat ik tijdens de revisieperiode een tovenaar zou spelen. En alles veranderde.

a:hover]:text-gray-63 [&>a:hover]:shadow-underline-black dark:[&>a:hover]:text-gray-bd dark:[&>a:hover]:shadow-underline-gray [&>a]:shadow-underline-gray-63 dark:[&>a]:text-gray-bd dark:[&>a]:shadow-underline-gray”>Afbeelding: Blizzard en Afbeelding: Blizzard

Het was niet omdat het een suggestie van hem was en ik dacht er niet veel over na toen ik besloot het een kans te geven. Er was niet meer complexiteit voor de tovenaar dan voor de barbaar. Natuurlijk waren de mogelijkheden anders met verschillende graphics, maar ik drukte op dezelfde knoppen, grotendeels in dezelfde volgorde, en dezelfde vijanden stierven nog steeds, terwijl dezelfde aantallen toenamen.

Ik ervoer hetzelfde verhaal, zijmissies en personages, maar deze keer was ik verloofd. Als barbaar waren Nyrelle en haar moeder slechts NPC’s op weg naar de volgende missie. Als magiër brak mijn hart voor hun tragedie, dus volgde ik deze zoektocht zo lang als ik kon, in de hoop dat ik ze vrede kon brengen.

De buit was anders maar even aantrekkelijk. Ik had mijn benadering van het spelen van het personage niet veranderd. Heck, beide personages zagen er zelfs hetzelfde uit, met dezelfde naam, maar ik was veel meer geïnvesteerd in het creëren van een verhaal voor mijn magiër dan mijn barbaar.

In een interview met Diablo IVDe ontwikkelaars spraken vóór de release over het belang dat ze hechten aan het aanpassen van spelers.

“Het idee is dat je je eigen pad uitstippelt om je eigen pad te bouwen,” Adam Jackson, Diablo IVzei de hoofdontwerper van de categorie De lip.

Vaardigheidsbomen van klassen zijn complex, met veel vertakkingen en knooppunten die verschillende vaardigheden, passieve vaardigheden en aanpassingen aan bestaande vaardigheden vertegenwoordigen. Als barbaar sloeg ik gewoon dingen met een bijl en de vaardigheden die ik had, hadden niet het gevoel dat ze veel diepte toevoegden. Maar met wizard had ik het gevoel dat ik vanaf het begin iets nieuws aan het bouwen was. Ik zou ervoor kunnen kiezen om een ​​vuurslinger of een ijswielder te zijn. Ik zou bliksemsnel tussen vijanden kunnen springen of een Hydra uit de hel kunnen oproepen om vuur naar mijn vijanden te spuwen. Elke keuze zorgde ervoor dat mijn tovenaar zich uniek en uniek voelde Mijn. De barbaar sloeg de dingen gewoon harder.

Diablo IV het veranderde van een stress die ik alleen vervulde om mijn professionele verantwoordelijkheden te vervullen tot een plezier dat ik zocht. Er zit iets in Diablo IV je zult dit leuk vinden als je genoeg over jezelf weet om het te vinden. Ik weet nog niet wat dat is, maar in de komende weken hoop ik daar achter te komen en het met jullie te delen.

Diablo IV komt op 6 juni uit op PlayStation, Xbox en pc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *